Tuning exterior
Tuning exterior
Tuning-ul exterior începe cu instalarea barei de protecţie. De obicei specialiștii instalează o bară de protecţie nouă, procurată la producător, dar modelele exclusive pot fi confecţionate direct în atelier. Cel mai bine cunoscut material folosit la producerea barei de protecţie este fibra de sticlă. Ea este fixată cu profil de metal, iar o particularitate al instalării prezintă îndepărtarea barei de protecţie de la caroserie pentru o protecţie sigură.

Ulterior bara de protecţie se acoperă cu un panou de protecţie - bară faţă/spate cu apărător (bullbar). Aceasta ne oferă posibilitatea de a evita leziunea mecanică a barei de protecţie în timpul tamponării. Anterior bară faţă/spate cu apărător (bullbar) se instalează numai pe bara de protecţie din faţă, în prezent sunt modele şi pentru bara de protecţie din spate, semnalizatoare şi faruri.

Pragurile laterale de multe ori sunt instalate pe automobile mari - microbuze, vehicule de teren, care îndeplinesc concomitent cîteva funcţii. Ele protejează caroseria de murdărie şi pietre mici care zboară de pe traseu. Ele sunt un remediu care uşurează îmbarcarea în salon a copiilor şi persoanelor cu dezabilităţi fizice. Mai mult decît atît, ele pot fi folosite în calitate de dispozitiv suplimentar de reţinere atunci cînd spălăm sau reparăm automobilul. Pragurile sunt fabricate din ţevi de oţel inoxidabil.

Spoiler - dispozitiv instalat pe partea din faţă a capacului, cu scopul de a îmbunătăţi indicii aerodinamici. Încă un motiv serios pentru instalarea spoiler-ului este aspectul respectabil al microbuzului. Specialistul calculează forma şi dimensiunea în mod individual pentru fiecare automobil.

Arcurile, instalate pe caroserie, în primul rînd au funcţie de protecţie. Arcul spate protejează bara de protecţie din spate de murdărie şi atenuă lovirea. Arcurile laterale protejează caroseria de praf, pietre şi lovituri care pot fi produse ca urmare a tamponării. Mai mult decît atît, arcurile au şi o funcţie estetică, care considerabil schimbă aspectul exterior al automobilului. Arcurile laterale pot fi dotate cu scări care oferă posibilitatea de a îndeplini o funcţie suplimentară - suportul în timpul îmbarcării pasagerilor.

Instalarea railing-urilor oferă posibilitatea de a transporta încărcături grele şi voluminoase. Din motiv că ele sunt instalate pe acoperişul automobilului, atunci direct pe ele sau pe portbagajul, instalat pe railing-uri, aveţi posibilitatea de a fixa echipamentul, utilajul sau piese de mobilă. Este de menţionat faptul că după instalarea railing-urilor automobilul se schimbă, el seamănă cu un model sportiv.

Adesea conducătorii auto au probleme cu conducerea automobilului din cauza ceţii dense. Farurile de ceaţă scutesc posesorul automobilului de la complicaţii de acest gen. Instalarea lor este relativ simplă. Există doar o dificultate cu alegerea corectă a farurilor. Specialiştii experimentaţi din salonul nostru vă pot ajuta să faceţi o alegere corectă.

Pentru o protecţie suplimentară a caroseriei şi obţinere al unui aspect desăvîrşit, la fel puteţi comanda instalarea grilajelor, ale aplicaţiilor diferite şi oglinzilor suplimentare. De exemplu, ca oglinda retrovizoare să nu transpire, o puteţi încălzi în anotimpul rece.

Copyright © 2014 PECOS AUTO. Toate drepturile rezervate.
Adresa PECOS AUTO: Chişinău, com. Bubuieci, str-la T.Bubuioc 10, telefoane: +373 22 924353, +373 68399999